9,1
503 beoordelingen
Terug naar overzicht
Toyota-World-Beyond-Generations-Artikel-3-Header.jpg

Beyond Generations: jonge denkers over auto’s en energie

Nieuwe energiebronnen en duurzame oplossingen

Hoe wij de wereld achterlaten voor volgende generaties is het gesprek van de dag. Maar wat vinden zij eigenlijk zelf? Toyota nodigt kinderen van de nieuwe generatie uit om te vertellen hoe zij de toekomst voor zich zien. Welke raakvlakken zijn er tussen de auto van de toekomst en de huidige automodellen? In deze aflevering komt het antwoord van Jax (11), Qionah (11), Kadir (9) en Rembrandt (8).

Benieuwd naar de video? Bekijk 'm onder dit artikel of klik hier.

Automatische piloot

De auto van de toekomst heeft volgens Jax (11) een automatische piloot aan boord. “Ook heeft hij een slaapkamer, een wc en een douche. Verder heeft mijn auto een soort van ‘reptielstabielheid’: hij is zo stabiel als een reptiel. Kortom: hij is heel goed in elkaar gezet.”

Onderscheidend

Met hybride auto’s onderscheidt Toyota zichzelf sinds 1997 als leider op het gebied van elektrificatie. Toch is hybride voor deze jonge denkers een term die je op meerdere manieren kunt uitleggen. “Ik denk dat het een soort auto is die misschien zelf kan rijden”, zegt Qionah (11). Kadir (9) heeft een ander antwoord. “Hybride betekent een beetje elektrisch, 50 procent.”

Toyota-World-Beyond-Generations-Artikel-3-Image-01-v2.jpg
Toyota-World-Beyond-Generations-Artikel-3-Image-02.jpg
Succesnummer

Al in 1997 reed ‘s werelds eerste hybride auto - de Toyota Prius - de fabriek uit. De auto die deels door een verbrandings- en deels door een elektromotor wordt aangedreven, had een veel lager verbruik en dus een lagere uitstoot dan alles dat er destijds te koop was. De Prius werd een succes en inmiddels zijn hybrides bij Toyota niet meer weg te denken.

Hybride is handig

Jax (11) kan hybride auto’s zelfs goed herkennen. “Volgens mij is dat ook van Toyota, dan staat daar ‘Hybrid’ op.” Voor Rembrandt (8) is ook duidelijk wat een hybride auto kan. “Als bijvoorbeeld de stroom op is, dan gaat hij gewoon op benzine rijden. En andersom ook. Bijvoorbeeld een Toyota, die rijdt al grotendeels op stroom.” Ook Kadir (9) ziet de voordelen van een hybride auto. “Dan let je gewoon goed op de weg. Dat zegt mijn moeder ook altijd: met een hybride auto kijk je gewoon op de weg.”

Schermafbeelding 2023-02-20 om 11.02.50.png
Inschrijven Toyota nieuwsbrief