9,1
503 beoordelingen
Terug naar overzicht
Toyota-Hilux-camper-exterieur-zijkant-Thomas-en-Karin-van-Dijk

Onvergetelijke vakanties met een klassieke Toyota

Thomas en Karin zijn overtuigd: “Een oud campertje is veel leuker dan die saaie witte bakken.”

Dat campers de laatste jaren nauwelijks aan te slepen waren, is allang geen nieuws meer. Ook Thomas en Karin van Dijk besloten mee te doen aan deze ‘camperhype’. Maar kiezen voor een doorsnee buscamper, halfintegraal of alkoofcamper? Dat nooit. Karin en Thomas kozen voor een heel bijzondere camper op basis van de Toyota Hilux.

Ervaren

Je kunt Karin (56) en Thomas (57) van Dijk gerust omschrijven als ervaren kampeerders. Jarenlang sliepen ze overal en nergens in een - onder kampeerders welhaast legendarische -  De Waard-tent. Maar de tijden veranderen: “Onze kinderen gingen niet meer met ons mee op vakantie. En je wordt langzaam een jaartje ouder, dus we begonnen ons af te vragen of een campertje iets voor ons zou zijn”, begint Karin.

Thomas-en-Karin-van-Dijk-in-Toyota-Hilux-camper
Thomas-en-Karin-van-Dijk-staan-voor-Toyota-Hilux-camper
‘Saaie witte bakken’

Bij die gedachte presenteerde zich meteen één probleem: die moderne campers – “saaie witte bakken” – vindt Karin maar niks. Een bijzonder, oud campertje vindt ze veel leuker. Thomas: “Toen we het erover hadden, herinnerde ik me dat ik bij ons in het dorp eens een geweldig leuke, oude camper had gezien. Een Toyota, dacht ik. Maar dat was al zeker 20 jaar geleden. De kans dat die er nog was, was natuurlijk nihil.”

Toyota-Hilux-camper-interieur-campeer-gedeelte
Klein dorp in Brabant

Tussen de kampeervakanties door wonen Thomas en Karin in een klein Brabants dorp. Zo’n dorp waar iedereen elkaar kent en men elkaar nog eens wat gunt. Een paar dagen nadat het onderwerp ‘camper’ voor het eerst ter sprake kwam, ontmoette Karin in het dorp de eigenaar van de oude Toyota camper die Thomas zich herinnerde. “Ik vertelde hem dat wij het over zijn camper hadden gehad”, vertelt Karin. “Toen kreeg ik te horen dat ik moest opschieten als ik interesse had, omdat hij de volgende dag in de verkoop zou gaan. We zijn meteen gaan kijken!”

Toyota-Hilux-camper-exterieur-links-achter
Toyota-Hilux-camper-exterieur-rechts-voor
Grote betekenis

Eenmaal aangekomen bij hun dorpsgenoot troffen Karin en Thomas een Toyota Hilux uit 1978 aan. Een voertuig met een camperopbouw van het Amerikaanse merk Chinook. Hij bleek al heel wat jaren stil te staan. “Sinds de jaren negentig om precies te zijn”, zegt Thomas. “Daarvoor is de eigenaar er jarenlang mee op vakantie geweest. Zijn gezondheid liet dat niet meer toe, maar afscheid nemen van de camper kon hij niet. Die betekende te veel voor hem.”

Toyota-Hilux-camper-interieur-keuken-Thomas-en-Karin-van-Dijk
Binnen vijf minuten

Het was liefde op het eerste gezicht: Karin en Thomas wisten binnen vijf minuten dat dit hun droomcamper was. “We waren meteen verliefd”, zegt Karin. “En hij werd ons gegund.” Met enige moeite kwam de oude 2,2-liter motor weer als vanouds tot leven. De oude Toyota behoefde wat werk, maar niet veel. Thomas, die graag sleutelt, overweegt sterkere schokdempers te monteren, zodat de Hilux nog beter overweg kan met de zware camperopbouw. En hij wil de tijd nemen om de motor perfect af te stellen. “Daar is nog wat te winnen.”

Toyota-Hilux-camper-exterieur-motor-motorkap
Toyota-Hilux-camper-exterieur-logo-grille
Traantje laten

“De historie van de auto is niet bekend”, vervolgt Thomas. “Ik weet alleen dat hij zeker 20 jaar stilgestaan heeft en dat hij alleen elk jaar is gestart voor de apk. Of de olie en filters zijn ververst? Geen idee. Maar het lijdt geen twijfel dat er goed voor is gezorgd. Hij is enorm goed getectyleerd, nergens is roest te bekennen. Toen we ermee wegreden, liet de oude eigenaar een traantje. Dat zegt genoeg, denk ik. Deze camper betekende veel voor de vorige eigenaar en daarom ook voor ons.”

Toyota-Hilux-camper-exterieur-rechts-voor-Thomas-en-Karin-van-Dijk
Zien en beleven

Rijden doet de camper ondertussen zonder morren, als een echte Toyota. Dat betekent trouwens niet dat Thomas en Karin er verre reizen mee maken. Karin: “We zien wel waar we terechtkomen. Dat is ook het leuke van reizen met een camper. Verre reizen komen nog wel. Voorlopig houden we het bij Zuid-Limburg, Groningen, de Eifel, Luxemburg. Daar is al zoveel moois te zien en zoveel plezier te beleven.”

Toyota-Hilux-camper-exterieur-links-voor-rijdend
Thomas-en-Karin-van-Dijk-rijdend-in-Toyota-Hilux-camper-interieur
Eén brok optimisme

Want gewapend met zo’n vrolijke, oude camper is op vakantie gaan leuker dan ooit. “Het is één brok optimisme”, lacht Karin. “Waar we ook komen, overal worden we nagewezen of gefotografeerd. Mensen komen blij naar ons toe om de camper te bekijken. “Wauw!” zeggen ze dan, en zo voelen wij het ook. We waren er al blij mee, maar door al die blije mensen worden we alleen maar gelukkiger. Met een oude camper is elke vakantie onvergetelijk!”

Meer info over de Toyota Hilux Vraag proefrit aan Inschrijven Toyota nieuwsbrief